Munkavédelmi képzések

A munkavédelmi technikus képzés jelenleg szünetel, helyette az Óbudai egyetem munkavédelmi szakmérnök vagy munkavédelmi mérnökasszisztens képzését javaslom.

Munkavédelmi szakmérnök/szakember képzés az Óbudai Egyetemen szeptembertől - még lehet jelentkezni!


Most indul az Óbudai Egyetem Bánki Donát karán a munkavédelmi szakmérnök képzés, amire augusztus 31-ig még lehet jelentkezni. A képzési napok hetente szombaton 9-18 közt lesznek (a vizsgák szintén), ezenkívül a gyakorlatok esetenként péntek délután (szállásban tud segíteni az egyetem)


A tandíj 155.000 Ft/félév, a képzés 4 féléves.


A képzésről bővebben:


További kérdésekre Nyerges Sándorné tud válaszolni a 06-70-553-2413 számon.


A képzésre ezen a jelentkezési lapon jelentkezhet.Felsőfokú munkavédelmi végzettség már felsőfokú szakképzésben is!

Családi vállalkozásként működő munkavédelmi cégeknél esetenként nehézséget okoz, hogy a gyerekek érettségi után nem tudtak közvetlenül felsőfokú munkavédelmi végzettséget szerezni, ezért vagy el kellett végezni egy "büfé-ruhatár" szakot, hogy az ezen megszerzett, egyébként felesleges diplomájukkal jelentkezhessenek szakmérnöknek, ami dupla költség és dupla idő. Esetleg ahol nem azonnal volt szükség felsőfokú végzettségre, ott egy munkavédelmi technikus végzettséggel már be lehetett kapcsolódni a munkába.

Erre most született egy megoldás, szintén az Óbudai Egyetemen. Itt indul egy munkavédelmi mérnökasszisztens képzés, ami az idétlen neve ellenére nappali alapképzésben megszerezhető felsőfokú munkavédelmi végzettséget ad, két év alatt. (hátránya, hogy ezzel később sem lehet szakértői jogosultságot szerezni, de a felsőfokú munkavédelmi végzettséghez kötött feladatok ellátására jogosít.) A képzés OKJ bizonyítványt ad, (hasonlóan a tűzvédelmi főelőadóhoz)

A szakra felvételt nyert jelentkezők hallgatói jogviszonyt létesítenek, megilleti őket is minden olyan kedvezmény, ami az alap illetve mester képzésre járó hallgatókat -diákigazolvány, ösztöndíj, szociális támogatás stb. -.

Ahhoz képest, hogy a (középfokú) munkavédelmi technikus képzés is egy év, egész jó alternatíva plusz egy év tanulással felsőfokú végzettséget szerezni, ráadásul a nappali képzés minden előnyével.


További nagy előny, hogy az elsajátított ismeretek fele egy későbbi mérnöki stúdiumba beszámít, tehát egy évvel rövidebb idő alatt megszerezhető a biztonságtechnikai mérnöki diploma akár nappali akár levelező képzésben, államilag finanszírozott formában is.


A jelentkezés egyetlen képzettségi feltétele  az érettségi, már 140 ponttal be lehet kerülni a képzésbe. A tandíj 150.000 Ft/félév, de a jól teljesítő hallgatók az első két félév után államilag finanszírozott formában folytathatják.


További kérdésekre Nyerges Sándorné tud válaszolni a 06-70-553-2413 számon vagy a munkavedelem@uni-obuda.hu címen.

Jelentkezni a megszokott felsőoktatási felvételi lapon vagy elektronikusan a www.felvi.hu -n lehet. A pótfelvételi jelentkezési határideje augusztus 9.

Az egyetem tervezi, hogy a Munkavédelmi mérnökasszisztens képzést februártól levelező formában is meghirdeti (szombati oktatással). Ez elsősorban a munkavédelmi technikusi végzettséggel rendelkezők számára nyújt továbbképzési lehetőséget, hiszen ők szakirányú továbbképzésre (munkavédelmi szakmérnök/szakember) nem mehetnek. A képzésre várhatóan 2011. november 15-ig kell majd jelentkezni. A részletesebb információkat az egyetem honlapján időben közli, érdeklődni ugyancsak Nyerges Sándornénál lehet.


Kling Péter, 06-30-9655-426

© 2006 Minden jog fenntartva