Tűzvédelmi szakvizsga felkészítő DVD-k

Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítés

         

 

Mire valók a tűzvédelmi szakvizsga DVD-k?<:namespace ns="urn:schemas-microsoft-com:office:office" prefix="o">

Távoktatás jellegű tűzvédelmi szakvizsgáinkhoz készítettük ezeket a segédanyagot, de mivel többen jelezték, hogy ugyan nem aktuális tanfolyam, de ismétlésként jó lenne néha megnézni az oktatás anyagát, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a segédanyagot kiadom DVD-n.

Ha Ön már részt vett egyszer tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő tanfolyamon, de eltelt azóta öt év és lejárt az oklevél érvényessége, nem kötelező még egyszer végigülni egy egész napot, elég csak a vizsgán részt vennie, ami csak egy óra elfoglaltsággal jár.

Sok munkáltató örülne neki, ha nem egy egész napos elfoglaltságot jelentene a tűzvédelmi szakvizsga a munkatársainak, elég lenne csak a vizsgán megjelenni, de nem bízik abban, hogy felkészítő tanfolyam nélkül a kollégák sikeresen letennék a vizsgát. Ez a félelem sokszor jogos is, vannak olyan dolgozók, akik írásos anyagból nem tudnak felkészülni, csak hallás után tudnak tanulni. Pont emiatt a tűzvédelmi szakvizsga oktatásokat felvettük videóra és kiadjuk DVD lemezen. Ha ezt dvd lejátszón vagy számítógépen megnézik a csak vizsgára jelentkező kollégák, akkor ugyanazt hallják, mint amit a tanfolyamon és ugyanakkora esélyük van a sikeres vizsgára.

Tanfolyamainkat ellenőrizte az Katasztrófavédelmi Igazgatóság és megfelelőnek minősültek.

Ha kollégái már korábban szereztek tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványt, csak az lejárt, most ezeknek a videóknak a segítségével otthon is fel tudnak készülni, így elég csak vizsgázniuk (tanfolyam nélkül).

A 53/2005. (XI. 10.) BM rendelet (a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről és a szakvizsga részletes szabályairól) 5. § (3) pontja lehetővé teszi, hogy sikertelen vizsga, valamint az oklevél érvényességének lejárta esetén ismételt szakvizsga tehető, a felkészítő tanfolyam újbóli elvégzésének kötelezettsége nélkül.

Tűzvédelmi szakvizsga felkészítő DVD-ink:

 • 1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.
 • 2. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők
 • 3. Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.
 • 4. Tűzgátló, füstgátló nyílászáró-szerkezetek beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők
 • 5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők.
 • 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők
 • 12. Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek alkalmazását, karbantartását végzők.
 • 13. Beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.
 • 14. Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálatát végzők.
 • 15. Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.
 • 16. Tűzállóságot növelő burkolatok beépítését, karbantartását végzők.
  (Az összes szakágat oktatjuk is és a tréninget felvettük, megvásárolhatók. )

A DVD-k ára 8.000 Ft+áfa/db (+utánvét és postaköltség, ami: 1.500 Ft+áfa), illetve ha a megrendelt szakágban a szakvizsgára is jelentkezik, 4.000 Ft+áfa/db.

Tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkeznie annak a vezetőnek (munkáltatónak) is, aki a fenti tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.

Ha Ön tűzvédelmi szakvizsgát szervez, felhasználhatja az anyagot az Ön által szervezett oktatáson is.

A filmeket a webáruházunkban („szakvizsga” kulcsszót írva a Keresés-be kilistázza az összes témakört) vagy az info@munkavedelem.biz címre írt email-ben tudja megrendelni, ez utóbbi esetben, kérem, adja meg a számlázási címet (és ha más, a postacímet is), valamint, hogy melyik dvd-kre van szüksége.

Mi rendszeresen (kb. kéthetente) szervezünk tűzvédelmi szakvizsgákat (szerte az országban) felkészítő tanfolyammal együtt és külön is (oktató és vizsgaszervező jogosultsággal rendelkezünk), erről részleteket, illetve mindent amegtalál a tűzvédelmi szakvizsgáról, jelentkezés az oktatásra és/vagy dvd rendelés: ezen a linken. Helyszín és időpont is választható.