Munkavédelmi oktatás egyszer és mindenkorra letudva!
Tisztelt %NEV%!

Ebben a hírlevélben az alábbi témákról lesz szó:

 1. Munkavédelmi oktatás egyszer és mindenkorra letudva
 2. Tűzvédelmi szakvizsga 1 óra alatt
 3. Álláslehetőség az OMMF-nél
 4. Munkavédelmi hírek:

Üdvözlettel:

Kling PéterMunkavédelmi oktatás egyszer és mindenkorra letudva!


Tudom, hogy a fenti cím első hallásra sokakban kétségeket ébreszt, de a nyáron (a pelenkázáson és Zsebtörvénytár cd fejlesztésén kívül) nagy fába vágtam a fejszémet.

Kitaláltam és részletesen kidolgoztam egy olyan megoldást, amelynek segítségével a cégvezető vagy a munkavédelmi szakember egyszer és mindenkorra letudhatja az irodai munkát végző kollégák munka- és tűzvédelmi oktatását, ha nagy változás nem történik a cégben, soha többet nem kell vele foglalkoznia.

Hogyan is történik most egy munkavédelmi oktatás?

A munka- és tűzvédelmi oktatást sok cégnél felesleges macerának tartják, amin jobb mielőbb túlesni. Ezért a menete a következőképpen szokott zajlani (már ahol egyáltalán foglalkoznak vele, és ez nem csak annyiban merül ki, "hogy itt írjátok alá!")

 1. Hosszú egyeztetés után sikerül olyan időpontot találni, hogy csak a dolgozók 5-10%-a hiányzik.
 2. A kitűzött időpont előtt 15 perccel megérkezik a kollégák egy része, aki beszélgetéssel múlatják az időt addig, amíg 15 perc a késéssel megérkezik a legutolsó is.
 3. Megkezdődik az oktatás, az oktató felkészültségétől és a létszámtól függően vagy sor kerül szemléltetésre is, vagy a jogszabályok és általános tudnivalók ismertetésében merül ki.
 4. A recepciósok kijárogatnak a betérő ügyfelekhez, egyes kollégák kimennek egy "halaszthatatlan" telefonhívást elintézni.
 5. Következik a mindent jobban tudók 20 perces kérdésözöne vagy monológja, ekkor már mindenki tűkön ül.
 6. Mindenki libasorban aláírja az oktatási naplót. (min. fél perc/résztvevő)
 7. 15 perc könnyed beszélgetés után a kollégák szétszélednek, és ismét dolgozni kezdenek.


Ha összeszámolja, kiderül, hogy a későkre várakozással, a napló aláírásával és az "események megvitatásával" töltött idő összesen jóval meghaladja az oktatás tényleges időtartamát. Ezen kívül az oktatás eleve kevésbé hatékony, mert ha egy dolgozó nem értett valamit, vagy "úgy marad", vagy a kollégáit tartja fel a kérdéseivel. Erre persze könnyen mondják azt, hogy "hát nem mindegy, a napló alá van írva és kész!"


A képernyő előtti munkavégzés és az ülőmunka tényleg megterheli az emberi szervezetet, és ha a kollégái nem ismerik az erre vonatkozó alapvető ergonómiai tudnivalókat, nemcsak az lesz a probléma, hogy hosszú távon majd többet lesznek betegállományban, hanem az is, hogy a munkaidő végére sokkal jobban lecsökken a teljesítményük, mint egyébként.


Egy irodai dolgozónál ez kevésbé észrevehető, mint egy árokásónál, nem lehet köbméterben mérni, mennyit csökken a teljesítménye, de sokkal nagyobb a tét, mert sosem fogja megtudni, pihentebben milyen eredményt produkált volna.


Önnek mennyivel többe kerül, ha a nap végén


 

Önkiszolgáló munkavédelmi oktatás irodai dolgozóknak

 

 

Kidolgoztam olyan oktatási rendszert, melynek segítségével nemcsak jóval kevesebb elvesztegetett idővel jár a munkavédelmi oktatás, de a hatékonysága is sokkal jobb, a szemléletességének köszönhetően sokkal jobban megértik a résztvevők, és jobban tudják alkalmazni a tanultakat.

A rendszer lehetővé teszi a munkáltatónak, hogy szinte nulla fáradsággal elérje, hogy a kollégái ki legyenek oktatva, és az ismétlő oktatással se legyen semmi dolga, és mégis minden rendben legyen.


Tovább a Önkiszolgáló munkavédelmi oktatás”-ra


A munkavédelmi szakembernek ezután nem kell rögtön kocsiba pattannia, ha felvesznek egy új titkárnőt, hogy megtartsa a munkavédelmi oktatást, és azt a kockázatot sem kell vállalnia, hogy a következő látogatásig "oktatlanul" dolgozzon.

Nagy létszámú cégeknél, intézményeknél a munkavédelmi szakembernek nem a rengeteg dolgozó oktatásaival kell töltenie az idejét, más szaktevékenységekre koncentrálhat.

Miben segít az „Önkiszolgáló munkavédelmi oktatás” weboldal?

Ezen a weboldalon az irodai munkát végző kollégák részt vehetnek egy online munkavédelmi és tűzvédelmi oktatáson, tesztelhetik a tudásukat, és az oktatást igazolandó kapnak egy oktatási naplót is. Az oktatási naplót ki kell nyomtatni, aláírni és lefűzni a többi oktatási napló mellé, a munkavédelmi papírok közé, de az oldalról később is bármikor letölthető.

A belépés után az irodai munkahelyek veszélyeiről profik által készített filmeket nézhet meg, ami szemléletesen bemutatja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés fogásait, valamint néhány jellemző irodai balesetet is meg tudnak nézni, aminek hatására a kollégák ráébrednek, hogy nem elég megnézni, be is kell tartani.

Hogyan működik a weboldal?

Először is kattintson a linkre: nézzen körül az Önkiszolgáló munkavédelmi oktatásoldalon.

A használatáról készült rövid bemutatófilmet erre a linkre kattintva tudja megnézni, bemutatja a regisztráció menetét, és hogy hogyan használja a rendszert egy cégvezető vagy a munkavédelmi szakember, ilyen könnyen megúszva a munkavédelmi oktatás maceráját.

Az oktatás menete

 1. A cég egyik vezetője regisztrálja a céget az oldalon, majd a linket elküldi az oktatandó munkatársaknak.
 2. A munkatársak is regisztrálnak az oldalon, a regisztrációjuk rögtön a céghez kapcsolódik. Nincs szükség hosszas egyeztetésre, hogy ki mikor van az irodában, minden munkatárs akkor nézi meg a filmeket, amikor tudja vagy akarja (persze ésszerű határokon belül). ezért a késők sem tartják fel a többieket, és az előtte/utána társalgás sem rabol munkaidőt. Az elméleti magyarázatok mellett komoly szemléltető anyagok is vannak, ezért a dolgozó miközben nézi pl. a szék helyes beállítását, rögtön be is tudja állítani a magáét. Ha valami nem ért, bármikor újranézheti
 3. Ha netán meg kell szakítani az oktatást, mert a kollégának sürgős elintéznivalója támadt, ugyanott folytathatja, ahol abbahagyta. Akinek kérdése van, nem a többiek idejét rabolja, a szakmai kérdéseit el tudja küldeni nekünk.
 4. A filmek megnézése után kitöltik az online tesztet, amivel meggyőződünk róla, hogy tényleg meg is értették.
 5. Ha a teszt eredménye "Megfelelt", automatikusan készül egy oktatási napló, amit emailben elküldünk az illetékes vezetőnek.
 6. A vezető vagy egy ezzel megbízott munkatárs elmondja a szükséges helyi tudnivalókat (pl. tűzoltókészülékek helye, menekülési utak stb, majd mindketten aláírják a kinyomtatott oktatási naplót és lefűzik a többi közé, ezzel kész, mindenki mehet a dolgára!
 7. Egy naprakész listában Ön nyomon követheti, kik végezték el eddig az oktatást, innen a naplókat is letöltheti
 8. A rendszer egy év múlva automatikusan figyelmezteti az oktatáson részt vett kollégáit az ismétlő oktatásra, majd ha többszöri figyelmeztetés ellenére sem végzik el, Önt (vagy az ezzel megbízott kollégáját) is értesíti.


Itt regisztráljon az oldalra.


"Ha ennyi időt megspórolunk, megéri használni, de mennyibe kerül?"

A legszebb benne, hogy ingyenes! A rendszert elsősorban azért alakítottam ki, hogy ügyfeleimnél hatékonyabban meg tudjam oldani a munkavédelmi oktatást, de mivel ilyen jól sikerült, úgy döntöttem, közkinccsé teszem.


A rendszer használata 20 fő létszám egyszeri oktatására ingyenes, ez a legtöbb kisvállalkozás számára elég is. Ha Ön több munkavállaló oktatására szeretné használni, akkor először próbálja ki, regisztráljon, és ha tetszett, a regisztráció után elérhető megrendelőlapon bővítheti ezt a 20 fős kapacitást.

Kattintson a linkre és nézze meg a munkaszék beállításáról szóló filmrészletet, ilyen különböző oktatófilmekből áll össze az oktatás.

Ennél könnyebben, gyorsabban, egyszerűbben nem lehet oktatást tartani (ha Ön tud jobb módot, kérem, ossza meg velem), ezért kérem, próbálja ki az Önkiszolgáló munkavédelmi oktatásrendszert, rengeteg időt, pénzt és energiát spórol meg vele magának.

Miután kipróbálta, kíváncsian várom a véleményét!


TŰZVÉDELMI SZAKVIZSGA

Ha Ön már résztvett egyszer tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő tanfolyamon, de eltelt azóta öt év, és lejárt az oklevél érvényessége, nem kötelező mégegyszer végigülni egy egész napot, elég csak a vizsgán résztvennie, ami csak egy óra elfoglaltsággal jár.

Tűzvédelmi szakvizsgára kötelezettek:

 

Szakvizsgával kell rendelkeznie annak a vezetőnek (munkáltatónak) is, aki a fenti tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.

Egy oktatás és vizsgaszervező jogosultsággal rendelkező kollégával együtt mi is szervezünk tűzvédelmi szakvizsgákat, felkészítő tanfolyammal együtt és külön is.

A következő oktatási nap: október 10-e, péntek, 8.00-16.00 óráig. 
A jelentkezési határidő a képzés napja előtti 9. nap. (október 1-je)

A helyszín: Pesti Barnabás Szakközépiskola, 1062 Budapest,  Andrássy út 63-65.

Aki egyszer már valaha részt vett felkészítő tanfolyamon, csak vizsgázni szeretne, annak ugyanaznap 15.00-16.00 közt lesz a vizsga. Aki csak a vizsgára jelentkezik, annak küldünk felkészülést segítő oktatási anyagokat. 

 

A vizsgáról oklevelet adunk ki, amely öt évig érvényes. A nálunk vizsgázott hallgatókat értesíteni fogjuk a lejárat előtt.

További részletekért kattintson ide.

Jelentkezési lapot itt is talál.


Köszönöm, hogy ennyien megrendelték a Zsebtörvénytár cd-t, után kellett rendelni a nyomdában a borítókat, mert mind elfogyott. A mai napon postára adtam a Cd-k nagyrészét, de a borítók hiánya miatt a második részt pénteken tudom csak küldeni. A késés főként azokat érinti, akik az áfamentes rendelést választották, mert az csak most lehetett számlázni, de legkésőbb jövő hét végéig remélem mindenki megkapja.


ÁLLÁS-PÁLYÁZATOK AZ OMMF-nélA gépiparban dolgozó férfiak szenvedik el a legtöbb munkahelyi balesetet

Bár tíz százalékkal nőtt a munkabalesetek száma az idei első félévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest, jóval kevesebb halálos baleset történt, írja a Napi Gazdaság az OMMF adatai alapján. A legtöbb baleset - 3854 - az 500 fősnél nagyobb cégeknél fordul elő és több mint kétszer annyi férfit sújt, mint nőt. A legveszélyesebb ágazat a gépipar. A teljes cikket erre a linkre kattintva tudja elolvasni.OMMF - ellenőrzések a mezőgazdaság területén

A munkaügyi és munkavédelmi felügyelők ellenőrzéseik során mindössze 4,8 százalékos arányban vizsgálják a mezőgazdasági területen működő munkavállalók és munkáltatók tevékenységét - mondta Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnöke. Kattintson ide a cikk elolvasásához.Veszélynek vannak kitéve a karosszérialakatosok

Az autófényezők és a karosszérialakatosok gyakran kerülnek veszélybe, amikor belélegzik a munkájuk során felszabaduló veszélyes anyagokat, amelyek egy része a bőrön át is képes felszívódni, írja a Napi Gazdaság. Olvassa el a cikket itt.Kirúgta a dolgozókat, agyonverték

Elbocsátott dolgozók agyonverték Indiában vállalatuk egyik vezetőjét, a hatóságok 63 embert tartóztattak le emberölés gyanújával. A cikket itt tudja elolvasni.Ha hasznosnak találta a hírlevelet, és a kollégáit, barátait szeretné értesíteni a rendezvényekről, Cd-kről, kérem, ajánlja nekik a hírlevelet ezen az űrlapon!.
Ha Ön hasznosnak találta ezt a hírlevelet, de még nem iratkozott fel, hanem egy ismerőse továbbította Önnek, a www.nefeledd.info oldalon iratkozzon fel, hátha legközelebb nem lesz olyan szerencséje, hogy feliratkozás nélkül megkapja. 

A hírlevelet a Nefeledd.info küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk adatbázisában. Ha nem szeretne több üzenetet kapni tőlünk, a leiratkozáshoz kattintson ide!