kiút a válságból


Tisztelt %NEV%!

Ebben a hírlevélben az alábbi témákról lesz szó:

  1. Kiút a válságból - új szolgáltatás a nefeledd.info-n
  2. Zsebtörvénytár frissítés
  3. Tanulmánysorozatra feliratkozás az Önkiszolgáló Munkavédelmi Oktatás oldalon
  4. Tűzvédelmi szakvizsga honlap új címe: www.tuzvedelmiszakvizsga.hu
  5. Álláslehetőségek Tatabányán és Székesfehérváron
  6. Álláslehetőségek az OMMF-nél
  7. Munkavédelmi hírek:

Üdvözlettel:
Kling Péter


Kiút a válságból- új szolgáltatás a nefeledd.info -n!

Bizonyára az Ön figyelmét sem kerülte el, hogy mostanában a csapból is a pénzügyi válság folyik. Valószínűleg mindannyiunknak vannakl olyan ügyfelei, akiket ez érzékenyen érint, és jobb esetben csak a létszámot csökkentik, és ezzel együtt a megbízási díjat is szeretnék lejjebb vinni, rosszabb esetben kifizetetlen számlákat maguk után hagyva tönkremennek. Valószínűleg lesz ilyen is, olyan is, de mindkettő csökkenti a havi bevételt.


Ha Ön már nyugdíjasként vállalkozó, biztosan megfordult a fejében, hogy most, év végével kéne abbahagyni. Úgyis egypár évig eltart (jó esetben egy-kettő, rossz esetben ki tudja), míg az ország szekere kijut a kátyúból, ezt a pár évet ilyen romló kilátások között nem biztos, hogy érdemes végiggürizni.


Ennek a legnagyobb akadálya, hogy már rengeteg munkát belefektetett a vállalkozásába, az ügyfélkör kiépítésébe, ami füstbe megy, ha csak egyszerűen leteszi a lantot. Ha nincs a családban valaki, aki folytatja, akkor gyakorlatilag nincs más alternatíva, vagy Ön folytatja, amíg bele nem fárad, vagy befejezi, és szétszélednek az ügyfelei.


A harmadik út


Nem én találtam fel a spanyolviaszt, más iparágakban (pláne külföldön) már régóta megoldott a tisztes visszavonulás, anyagi veszteségek nélkül. Bevett gyakorlat, hogy az idősebb szakemberek tisztes összegért eladják a vállalkozásukat (vagy az ügyfélkört) a fiatalabb, igyekvő szakmabelieknek, akik tovább folytatják, megőrizve jó hírét.


Németországban vannak olyan szervezetek, akik kifejezetten ezt segítik, koordinálják, de itthon nincs hasonló. Közhírré tenni nem szerencsés, mert esetleg elriasztja az ügyfeleket, és lovat ad az esetleges rossz szándékú versenytársak alá.


Kitaláltam egy módszert, amelynek segítségével megfelelő diszkréció mellett egymásra találhat a két fél:


Ha Ön eladná a vállalkozását, küldje el a közzé teendő tudnivalókat, és ingyenesen felteszem a legfontosabb tudnivalókat azonosításra alkalmatlan módon a nefeledd.info -ra, (az "Állásbörze alatt található Munkavédelmi cég/ügyfélkör eladó pont alá) és kiküldöm a hírlevélben is. Pl. így: "eladó Tolna megyében munkavédelmi vállalkozás, havi 1 millió ft  szerződésállománnyal". A jövendő vevő nálam érdekelődik, és továbbítom az adatait az eladónak. Az eladó aztán vagy felveszi vele a kapcsolatot, vagy nem, de az eladó elérhetőségét nem adom ki.


Ehhez kapcsolódóan letöltheti innen a "Hogyan készítsük fel a cégünket a nyugdíjba vonulásra?" című tanulmányt.


A pkling@munkavedelem.biz címre küldött emailben, vagy a 30-9655-426 számon keressen meg, ha Önt is érdekli ez a lehetőség.Zsebtörvénytár frissítés


A "Munka-tűz és környezetvédelmi zsebtörvénytárat" néhány jogszabály és szabvány változása miatt aktualizáljuk, a változásokat és a frissítési instrukciókat a jövő hét folyamán kiküldjük azoknak, akik megvásárolták a Cd-t.


Ha Ön most rendeli meg, már  a frissített verziót kapja.
TANULMÁNYSOROZAT

 

Az új  „Önkiszolgáló Munkavédelmi Oktatás” rendszerről már előző hírleveleimben sok szót ejtettem. Eddig is nagyon sokan regisztráltak és használják a rendszert irodai dolgozóik munkavédelmi oktatására.

 

Akik eddig még nem regisztráltak, azoknak szeretném újra a figyelmükbe ajánlani ezt a 20 főig ingyenesen használható rendszert, ha Ön még nem tette, nézze meg a honlapot a www.munkavedelmioktatas.hu oldalon.

 

De van itt még valami, ami miatt érdemes regisztrálni az oldalra.

 

Mi lehet még?

 

A regisztrációval egyidőben fel tud iratkozni 18 részes tanulmánysorozatomra, amely a legalapvetőbb munkavédelmi tudnivalókról ad áttekintést. Ez a tanulmánysorozat elsősorban cégvezetőknek készült (ahogy eredetileg az egész „Önkiszolgáló Munkavédelmi Oktatás” rendszer), őket vezeti be a munkavédelem alapjaiba, tisztába téve a legfontosabb fogalmakat. A tanulmányokból néhányat itt is elolvashat.

 

A tanulmánysorozat ingyenes, 18 részből áll, és 3 naponként küldöm el az Ön által megadott email címre.

 

Azt már leírtam, hogy ha Ön munkavédelmi szakember, az oktatási rendszert arra tudja használni, hogy Megbízóinál a munkavédelmi oktatást ezzel oldja meg, és ne kelljen minden új belépőhöz azonnal elutaznia.


Gyakorlott munkavédelmi szakembereknek talán kevés újdonságot mond ez a tanulmánysorozat. A legtöbb információ benne ismerős lesz, de összefoglalóként jól lehet hasznosítani. (Azért forrásmegjelölés nélkül ne idézzen belőle szó szerint, mert erre igen szigorú felhasználási feltételekkel készültem)

 

Egy feliratkozott cégvezető véleménye a tanulmánysorozatról:

 

„Szia Péter! Szerintem a www.munkavedelmioktatas.hu oldalad egy zseniális ötlet. Egy olyan témakör, amely (már elnézést), de a szükséges rossz kategóriába tartozik, egy cégvezető számára biztosítja a törvényi megfelelést úgy, hogy én mint cégvezető a legkisebb ellenállás irányába mehetek. Mindezt profi oktatóanyagokkal. Egyszerűen zseniális!” Rónai Balázs, ABESSE Informatikai Tanácsadó Zrt. 

A honlapon való regisztrációhoz és a tanulmánysorozatra való feliratkozáshoz kattintson ide.


Ha Ön az ügyfelei oktatására szeretné használni az Önkiszolgáló Munkavédelmi Oktatást, hívjon a 06-30-9655426 számon, ahol egyeztetjük a részleteket.

 


TŰZVÉDELMI SZAKVIZSGA HONLAP

 

A tűzvédelmi szakvizsga oktatás honlapja elköltözött a www.nefeledd.info oldalról.

A tudnivalók a soron következő vizsga időpontjáról és jelentkezési lap ezentúl a www.tuzvedelmiszakvizsga.hu weboldalon található.

 

A következő oktatási nap: november 7-e, péntek, 10.00-15.00 óráig, erre még MA (okt.30) 18.00-ig lehet jelentkezni. 

A képzés helyszíne: Pesti Barnabás Szakközépiskola, 1062 Budapest,  Andrássy út 63-65.

 

Minden jelentkezőnek küldünk felkészülést segítő oktatási anyagokat. 

 

Nézze meg az új honlapomat: www.tuzvedelmiszakvizsga.hu

 

Jelentkezési lapot innen is tud letölteni.

 


ÁLLÁSLEHETŐSÉG 1. 

Tatabányai multinacionális partnercégünk részére keresünk jelöltet az alábbi munkakör betöltésére:

 

Munkavédelmi Mérnök

 

Feladatok:

 


Elvárások:

 

Jelentkezés az alábbi elérhetőségeken lehetséges: A-Credit 2000 Tanácsadó és Szolgáltató Kft., 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11. honlap: www.jobmax.hu , T./F: 22/390-136, email: acredit@jobmax.huÁLLÁSLEHETŐSÉG 2.
Székesfehérvári multinacionális partnercégünk részére keresünk jelöltet az alábbi pozíció betöltésére:

 

Munkavédelmi szakember

 

Feladatok:

 

Elvárások:

 

Jelentkezés az alábbi elérhetőségeken lehetséges: A-Credit 2000 Tanácsadó és Szolgáltató Kft., 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11. honlap: www.jobmax.hu , T./F: 22/390-136, email: acredit@jobmax.huÁLLÁS-PÁLYÁZATOK AZ OMMF-nél

MUNKAVÉDELMI HÍREK

 

Az OMMF által vizsgálható jogviszonyok és a szívességi munka hatóság általi megítélése

 

A napjainkban megjelenő sajtóanyagok tanúsága szerint a közvélemény számára nem egyértelmű a szívességi munka hatóság általi megítélése; súlyos tévhitek terjedtek el a köztudatban. Jelen számunkban körbejárjuk, hogy az OMMF a jogszabályi rendelkezések alapján milyen jogviszonyokat vizsgálhat. Tovább a cikkre.Az OMMF beszámolója a 2008. III. negyedévben elvégzett feladatokról

 

A foglalkoztatás biztonsága és a gazdaság „kifehérítése” érdekében az OMMF fő feladata továbbra is következetesen feltárni, visszaszorítani a fekete - írásba foglalt munkaszerződés és bejelentés nélküli - foglalkoztatást, a munkavállalók élet- és munkakörülményeit alapvetően befolyásoló jogsértéseket, valamint megszüntetni a súlyos veszélyeztetést jelentő kockázatokat. Tovább a cikkre.Megölte gondozóját egy disznó Zalaszentmihályon

A középkorú férfi holttestét a zalaszentmihályi sertéstelep egyik óljában találták meg. A tragédia még vasárnap történt, feltehetően akkor, amikor a gondozó etette az állatokat. A férfit valószínűleg egy kan disznó támadta meg, de egyelőre nem tudni, hogy miért. A gondozó a helyszínen belehalt a súlyos sérülésekbe. Az ügyet munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálja a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság. Tovább a cikkre.Nyomásos fémöntő gépek kialakításának biztonsági kérdései, 2. rész

Biztonsági követelmények és védőintézkedések
a) A nyomásos öntőszerszám munkatere


A szerszámhoz hozzáférést elsősorban védőburkolatokkal meg kell akadályozni. Nyitható, reteszelt védőburkolat alkalmazható akkor, ha a géptest és a burkolat közötti távolság nem haladja meg a 100 mm-t. Ha igen, mindenképpen szükség van kiegészítő rögzített védőburkolatok alkalmazására is. Tovább a cikkre.Biztonságtechnika a szénhidrogén-termelő kutaknál - konferencia

 

A szénhidrogén-termelő kutak nem veszélyesebbek, mint bármely más működő egység, de a fémtolvajok itt is óriási károkat okoznak - mondta el Volter György, a Mol Nyrt. Hatósági és Társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője az MTI kérdésére. Tovább a cikkre.


Az Európai Munkavédelmi Ügynökség információs csomagja a 2008-2009. évi Európai Munkavédelmi Hét témáját (kockázatértékelés) illetően

 

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) információs csomagot juttatott el 22 nyelven a nemzeti fókuszpontok számára a 2008-2009. évi Európai Munkavédelmi Hét témáját (Jó Önnek! Jó a vállalkozásnak! - Európai kampány a kockázatértékelésről) illetően. A csomag a kampánnyal kapcsolatos ismertetőket, PowerPoint bemutatókat, posztereket, képeket, animációkat, képernyővédőt tartalmaz. Az EU-OSHA azért hozta létre ezt a csomagot, hogy a fókuszpontok népszerűsítsék és terjesszék a benne lévő információkat a hálózati tagjaik körében és kérjék fel őket a kampányban való részvételre. A kampányban résztvevők "Részvételi oklevelet", illetve "Partneri státuszt" is kaphatnak. További részletekért kattintson ide.Ha hasznosnak találta a hírlevelet, és a kollégáit, barátait szeretné értesíteni a rendezvényekről, Cd-kről, kérem, ajánlja nekik a hírlevelet ezen az űrlapon!.
Ha Ön hasznosnak találta ezt a hírlevelet, de még nem iratkozott fel, hanem egy ismerőse továbbította Önnek, a www.nefeledd.info oldalon iratkozzon fel, hátha legközelebb nem lesz olyan szerencséje, hogy feliratkozás nélkül megkapja. 

A hírlevelet a Nefeledd.info küldte el Önnek, mivel e-mail címe szerepel honlapunk adatbázisában. Ha nem szeretne több üzenetet kapni tőlünk, a leiratkozáshoz kattintson ide!