Gyeden, gyesen levőknek

Ön tudja már, hogy tér vissza a munkába?

Talán már Önt is foglalkoztatja a kérdés, hogy küzdje le majd az előítéleteket. Ha ebben az időben el tudott végezni valami piacképes képzést, könnyebb a dolga, de sajnos csak a felsőoktatás ingyenes. Egy diplomának, még ha másoddiploma is, viszont jelentős az időigénye.

Most olyan képzettséget szerezhet  melyre minden munkáltatónak szüksége van!

Talán Ön is tudja, hogy az ötven főnél többet foglalkoztató munkáltatóknak veszélyességi osztálytól függően napi négy, napi két, vagy napi egy órában munkavédelmi szakembert kell foglalkoztatniuk.

Erre pár száz fős létszám alatt nem vesznek fel külön szakembert (pláne, ha nem különösen veszélyes a cég tevékenysége), és ez az Ön lehetősége! Az ilyen cégek rábízzák a munkavédelmi feladatokat egy olyan kollégára, akinek nem ez a fő feladata, de amellett ez is elfér, és ezzel teljesítik az előírásokat. Persze ezzel meg lehet bízni külön vállalkozót is, de olcsóbb olyan munkatársat felvenni, aki egy kis bérpótlékért ezt is vállalja.

Ha Önnek van valamilyen szintű nyelvtudása, a külföldi tulajdonú cégek tárt karokkal várják Önt, mert a munkavédelmis kollégák nyelvtudása sajnos eléggé foghíjas.

Két egyforma képességű jelölt közül nyilván azt választják, aki a munkavédelmi technikus végzettségével havi több tízezer forint megbízási díjat is megspórolhat a munkáltatónak.

Ráadásul csak 250 óra (heti 1 nap, 8 óra) alatt egy piacképes végzettséget szerez, és nem is drága (240eft)! A helyszín tömegközlekedéssel (HÉV) és kocsival is jól megközelíthető, és szombati tanfolyam is lesz, ekkor  Ön könnyen meg tudja oldani a gyerek(ek) felügyeletét

Tovább a képzésre


      Pászti Andrea Krisztina: tanulásom története

Egy anyuka beszámolója

 

 

Pomázon élek. 33 éves vagyok. Két fiam van. A nagyobbik gyermekem 8 éves a kisebbik fiam 15 hónapos.

Mindkét terhességem alatt fontos dolognak tartottam, hogy gondoljak a munkába való visszatérésre is már elég korán. Szerencsére mind a GYES-en, mind a GYED-en lévő anyukáknak vannak már olyan tanfolyamok, amiket a családi élettel összeegyeztetve el lehet végezni.

Első gyermekemmel való otthonlétem során angol nyelvet tanultam. A kisebbik kisfiammal veszélyeztetett terhes voltam, így sajnos nem tudtam dolgozni. Sokat töprengtem, mit kellene a rendelkezésemre álló idővel kezdenem, hasznos dologra akartam fordítani. Olyan tanfolyamot kerestem ami szorosan kapcsolódik munkahelyem tevékenységéhez, valamint ami annál is fontosabb szempont volt, hogy egy piacképes szakma legyen a kezemben, olyan szakma amivel mindig tudok mit kezdeni.

Sokat keresgettem az interneten a tanfolyami lehetőségek között, és ekkor találtam rá a Tűzmegelőzés Kft. által szervezett
munkavédelmi technikus tanfolyamra. Kevesen tudják, hogy a tűz- és munkavédelem is többek között egy olyan munkaterület amit a hatóságok kötelezővé tesznek a vállalkozások számára, így biztosítottnak látszik a szakmában való elhelyezkedés, ami az otthon töltött sok év után nem utolsó szempont.

A tanfolyamot kismamaként végeztem el, izgalmas volt a bejárás. Bevallom sokszor nem tudtam ott lenni az előadáson végig, sőt volt amikor a rosszullétek miatt nem tudtam elmenni rá. A tananyagot így is sikerült mindig elsajátítanom, bepótolnom. Nagyon jó csapat volt a mienk, sok új barátra tettem szert általa. A végén mindenki szorított nekem a kis pocaklakó szerencsés megszületéséhez. Nem mondom azt, hogy néha nem volt nehéz felballagnom a lépcsőkön, főleg az utolsó hetekben, de megérte.

Kisfiam megszületése után a munkavédelmi tanfolyamon szerzett jó tapasztalatok miatt, valamint a munkaerő piacon való még jobb elhelyezkedésem reményében jelentkeztem a
tűzvédelmi előadói tanfolyamra. Természetesen tisztában vagyok a korlátokkal, hogy lehet hogy nem tudok majd elmenni az előadásra családi okok miatt, vagy egy nyűgös éjszaka után nem megy a felkelés, a tanulás, vagy a két gyermek mellett nem mindig lehet napközben tanulni, de mindent be lehet pótolni ha az ember szeretné. A hetenként egyszeri előadások nekem nagyon kedvezőek, mert szombatonként a párom otthon van, olyankor ő vigyáz a gyerekekre, és ha kell, besegítenek a nagyszülők is.

Minél több szakma és főleg a mindennapokban használatos-kötelező szakma van a birtokomban annál könnyebbnek, tartom az elhelyezkedést a munkaerő piacon. Egy nő amikor a gyermekvállalás mellet dönt normális esetben át kell hogy gondolja a várható munkába való visszatérés esélyeit is.

Mindenki tudja, főleg aki alkalmazottként dolgozik, hogy távollétére új munkaerőt vesznek fel, aminek mindig megvan az a hátulütője, hogy rá 1, 2 esetleg 3 év múlva már nem biztos hogy szükség lesz. Egy fodrász elveszíti az ügyfélkörét, a titkárnő helyett jobbat találnak, sorolhatnám. Persze nem könnyű adott esetben egy tanfolyami díjat a gyed és gyes mellett kifizetni, de ha belegondolok, hogy ha lejár az otthon töltött idő, és utána kezdek el szaladgálni szakma, állás után akkor semmiképpen sem szabad sajnálni a néha megerőltetőnek tűnő anyagi terhet.

Mi saját erőnkből finanszíroztuk (részletekben) a tanfolyamokat, ami nem könnyű a két gyermek és a gyed mellett, de ha belegondolok, hogy utána milyen lehetőségek rejlenek benne, akkor megéri. Az én eredeti végzettségem nyomdaipari technikus, fényképész, angol nyelvvizsgával rendelkezem, és a jelenlegi (ahonnan gyedre mentem) munkahelyemen, valamint az azt megelőzőn titkárnőként dolgoztam. 

Számomra lassan aktuálissá válik a visszatérés. Szeretnék jelenlegi szakmámban dolgozni, de ha nem sikerül, akkor sem esek kétségbe, mert elég sok álláshirdetést találtam, ahol nyelvtudással rendelkező munka- és tűzvédelmist keresnek, és közben kiderült, hogy ebben a szakmában elég kevés a nyelvtudással rendelkező „vetélytárs”.

 

                                                                           Üdvözlettel:

                                                                          Pászti Andrea

Tovább a képzésre

 

© 2006 Minden jog fenntartva