Elsősegélynyújtó képzés

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés fél nap alatt!

Az elsősegélynyújtó képzésnek nem csak az a célja, hogy egy munkavédelmi ellenőrzés során ne kapjon bírságot, amiért nincs képzett elsősegélynyújtó a cégnél, hanem ennél sokkal fontosabb célja van: az Ön biztonsága.

A tanfolyam anyaga nem csak az, hogy mit tegyünk, ha a kollégánk elvágta, levágta, megégette, vagy ha úgy néz ki, hogy eltört. Az egyik fő célja az, hogy ha egy kollégája vagy éppen Ön rosszul lesz – vezetőknél a stresszes életmód miatt ez akár infarktust is jelenthet! -, kell, hogy legyen valaki, aki azonnali segítséget nyújt és fenntartja legalább a keringést – és életben tartja (agykárosodás nélkül) – addig, amíg a mentő megérkezik.

Egy elsősegélynyújtó oktatást végzett személy nemcsak a vágások bekötözése miatt szükséges, az Ön és kollégái életét is megmentheti egy hasonló esetben. Ez sokkal fontosabb a munkavédelmi bírság megelőzésénél.

De tény az is, hogy a munkaegészségügyi feladatok ellenőrzése az OMMF-hez került (ami ma már Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztály). Emiatt erősen javallott az "ÁNTSZ uralma" alatt elhanyagolt területekre is nagyobb hangsúlyt fordítani, mert az Munkavédelmi Felügyelőség már ténylegesen ellenőrzi is ezeket.

Tipikusan ilyen elhanyagolt terület a munkahelyi elsősegélynyújtók kiképzése is, amit már a 15/1972. (VIII. 5.) EüM rendelet (az egészségügyről szóló 1972. évi II. törvénynek a gyógyító-megelőző ellátásra vonatkozó rendelkezései végrehajtásáról) is előírt. Ez a rendelet most hatályon kívül van, de a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet Elsősegélyhelyek című része előírja, hogy 

20. (1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

 

Mivel ilyen "munkahelyi elsősegélynyújtó" képzés nem  sok helyen érhető el, beindítottuk rendszeres ilyen irányú képzésünket, kb. 6-8 hetente szervezünk ilyet Budapesten (illetve kihelyezett tanfolyamot is tudunk tartani bárhol az országban) és mindössze fél napot vesz igénybe. A tanfolyamot az Országos Mentőszolgálat tisztje tartja.

Az elsősegélynyújtással megbízott munkatársak minimális száma:

  • 1 - 50 munkavállaló foglalkoztatása esetén 1 fő,
  • 51 - 100 munkavállaló esetén 2 fő,
  • 101 - 200 munkavállaló esetén 3 fő,
  • 201 - 400 munkavállaló esetén 4 fő
  • 401 munkavállaló felett 5 fő.

Jelentkezési lap itt

Íme egy ellenőrzési határozat, tényleg ellenőrizték:

Amint a fenti jegyzőkönyvből kiderül: számonkérik. Érdemes rá felkészülni.

Tudnivalók az oktatásról

Következő tanfolyam időpontja: jelenleg (nyári) szünetet tartunk az oktatásban; a következő tanfolyam 2020. szeptember hónapban várható. Jelentkezni most is tud az online jelentkezési lapon, megkapjuk, és amint kiderül a következő oktatás pontos időpontja, megírjuk Önnek.

Időtartama: 5 óra (9-14 óráig)

A képzés helyszíne: 1115 Budapest, Bartók Béla út 134.  (Pest Megyei KISOSZ épülete)
Emeleti terem, nem akadálymentesített.

Kihelyezett tanfolyamot tudunk tartani bárhol az országban (10 fős létszámtól): előzetes egyeztetés után kimegyünk Önökhöz és ott tartjuk meg az oktatást. Érdeklődni az info@munkavedelem.biz email címen vagy a 30/8943-298-as telefonszámon lehet.

A tanfolyam részvételi díja: 18.000 Ft+áfa/fő
 
A gyakorlati oktatás – újraélesztés a babán – a legkorszerűbb technikával történik, egy számítógép figyeli, vetíti ki és értékeli, hogyan sikerült a befúvás és a szívkompresszió. Addig tudják gyakorolni a hallgatók a helyes technikát, amíg tökéletesen meg nem tanulják, így biztos és működőképes gyakorlati tudást szereznek, megtanulják a valódi életmentést.

Az oktatás vizsgával zárul, a sikeresen végzett hallgatóknak a tanfolyam elvégzéséről igazolást adunk, amivel megfelelnek a jogszabály előírásainak.

Ha munkavédelmi szakemberként vagy foglalkozás-egészségügyi szolgáltatóként Önnek is vannak olyan ügyfelei, akinél szintén nincs elegendő kiképzett munkahelyi elsősegélynyújtó, kérem, hívja fel a figyelmüket a képzésre és ennek a fontosságára.

Részvételi szándékát ezen a jelentkezési lapon tudja jelezni.

Ha kérdése van, ügyfélszolgálatunk a 30/8943-298-as telefonszámon vagy az info@munkavedelem.biz email címen tud Önnek segíteni. A kihelyezett tanfolyamokról (min. 10 fő esetén, az ország bármely pontján meg tudjuk tartani) szintén ezeken az elérhetőségeken kaphat felvilágosítást.


Vélemények az elsősegélynyújtó tanfolyamról

"A tanfolyamot szívesen ajánlanám másoknak is. Véleményem szerint tartalmas volt az előadás, az oktatók nagyon jók voltak. Sok hasznos dolgot meg lehetett tudni, és emellett jól is érzi magát az ember. Köszönöm!"
Szabó Zsuzsanna, Beltex Kft.

"A tanfolyam hasznos volt, kellő számú szemléltető- és segédeszköz állt rendelkezésre, valamint külön köszönet az előadó színvonalas munkájáért."
Szegedi Zsuzsanna, Chiorino Kft.

„Az oktató kifejezetten kellemes hangnemben, érdekesen, ugyanakkor könnyen emészthetőn adta le az anyagot, amely miatt nem egy unalmas napot töltöttünk el, az anyag komolysága ellenére. A tanteremben meleg volt, de nem jelentett túl nagy problémát. Fontos, hogy nem csak egy száraz anyagot kaptunk, hanem látványosságban is volt részünk bőven… Természetesen hasznosnak találtuk, főleg mert kaptunk olyan új információt, amelyről addig a pontig máshogy vélekedtünk.”
Halász Rita ügyfélszolgálat vezető, SPRINTER Csomag és Logisztika

„Valóban hasznos és korszerű ismereteket szerezhetett a tanfolyamon mindenki. Mind a képekkel szemléltetett előadás, mind az előadó előadásmódja, stílusa, a helyszín nagyszerű volt.”
Rosa Norbert műszaki vezető, Sinergy Kft. (BC-Erőmű)
 

„Szeptember 5-én vettem részt az Önök által szervezett munkavédelmi elsősegélynyújtó tanfolyamon, Amelyet kifejezetten hasznosnak találtam és mindenkinek csak ajánlani tudom!  Az új oktatójuk érdekfeszítően és lényegre törően adta át a munkahellyel kapcsolatos elsősegélynyújtó ismereteket mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Mindezt közvetlen, baráti stílusban, a hallgatókat tevékenyen bevonva az oktatás menetébe!
Az elméleti oktatásban nagyon jónak tartottam, hogy a munkahelyen előfordulható sérüléseket, baleseteket és azok ellátását képekkel, valamint a saját és kollégái mentős gyakorlatából hozott esetekkel szemléltette. Ugyanilyen pozitívuma volt a tanfolyamnak a gyakorlatiasságra való törekvés (például: stabil oldalfekvő helyzet végrehajtásának gyakorlása, a szemléltető bábun való újraélesztés technikájának megfelelő elsajátítása, defibrillátor működésének bemutatása).
Úgy vélem mindenkinek hasznára válna, ha ilyen színvonalú elsősegélynyújtó tanfolyamon vehetne részt! Még egyszer: mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a tanfolyamot!”
Rakaczki Zsolt, BBCS Kft. Rózsakert Medical Center

„Az Elsősegély képzés nagyon színvonalas és kellően gyakorlatias volt.
Az előadó jól érthető módon, a hétköznapjainkban is használatos kifejezésekkel (tudatosan kerülve a latin szavakat), képekkel illusztrálva, és minden esetben eszközök, segédanyagok (pl.: kötszer, kendő, fertőtlenítő szer) használatával  tartotta az oktatást.
Minden résztvevő hallgatónak személyenként lehetősége nyílott az elméleti „tudás” gyakorlására is (pl.: stabil oldalfekvés, újraélesztés), az oktató minden esetben segítőkészen és a mindennapi munkájából merített szakszerű tanácsokkal segítette a gyakorlatok elvégzését. Ezen oktató előadását szívesen ajánlom minden leendő elsősegélynyújtónak.”
Szabóné Pálfi Éva, személyügyi előadó, MVM Kontó Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Központ Zrt.

Tanfolyamszervező adatai: 

Cég neve: Kling Munkavédelmi Kft.
Székhely: 7190 Hőgyész, Ady Endre u. 15.
Postacím: 1027 Budapest, Vitéz u. 5-7.  4. em.
Cégjegyzékszám: Cg. 17-09-006673
Adószám: 14441345-2-17
Ügyvezető: Kling Péter
Oktatásszervezői regisztrációs száma: SZ029/1-2-3-4-5-6-7-12-13-14-15-16/17/2014

Elérhetőségek:
E-mail: info@munkavedelem.biz
Tel/fax: (06-1) 2149-812
Ügyfélszolgálat 9-17 óráig: 30/8943-298


Jelentkezési lap itt