hírlevél 2018.08.30.

Ön most Kling Péter Online Munkavédelmi Hetilapját (munkavédelmi hírlevelét) olvassa.
Eheti témáink:

  1. Álláslehetőség: munkavédelmi tanácsadó kollégát keresünk
  2. Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam: szept. 13-án
  3. A Munkahelyi Biztonság és Egészségvédelem Európai Hetei: 2018. október
  4. Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon
  5. Munkavédelmi hírek
    • Munkavédelmi szakember - keresve sem találni?
    • Változtak az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó szabályok
    • Viharkárok: a beázástól, a villámcsapástól és a jégveréstől tartunk leginkább
    • Túlterheltség a munkában: fedezzük fel gondolkodásbeli hibáinkat
    • Hajmeresztő módszerrel mutatják meg a japán vasúti karbantartóknak, hogy milyen fontos munkát végeznek

Üdvözlettel:
Kling Péter

Álláslehetőség: nálunk!

Munkavédelmi tanácsadó kollégát keresünk saját cégünk/csapatunk erősítésére, a Kling Munkavédelmi Kft-be!
Köztünk a helyed, ha olyan lehetőséget keresel, ahol a képességeidet maximálisan kihasználhatod és továbbfejlesztheted.
Hogyha van már ilyen irányú munkatapasztalatod, akkor azért, de ha még csak az elején jársz és szeretnél beletanulni a munkavédelem gyakorlati részébe, tapasztalt kollégák segítségével, akkor pedig azért.

Munkavégzés helye: az egész országban végzünk munka- és tűzvédelmi szaktanácsadást, úgyhogy bárhol lakhatsz, a munka egy részét pedig otthonról is el tudod végezni, tehát teljesen rugalmas.
Kicsit előnyt élvez, ha a lakhelyed Tolna megyében vagy Budapesten (ill. környékén) van, mert ezeken a tájakon van most a legtöbb ügyfelünk.

Tudnivalók:

  1. Legalább középfokú munkavédelmi végzettséged legyen, és lehetőleg tűzvédelmi is.
  2. Legyen jogosítványod és tudjál is vezetni.
  3. A munkád egy része az ügyfeleknél (irodájukban, telephelyeiken) zajlik majd, de feladataid egy részét otthon is el tudod látni, ezért nyugodtan dolgozhatsz otthonról is, nem kell bejárnod az irodába (a többi kolléga sem szokott). Saját magad oszthatod be az idődet, amíg ez nem megy a munkavégzésed kárára (azaz: tudd önállóan is munkára motiválni magadat és legyenek megfelelőek az otthoni körülményeid is. Számítógépet, céges telefont, egyéb otthoni munkához szükséges eszközöket tudunk adni).
  4. Pályakezdőket, kismamákat, gyes-ről épp visszatérni vágyókat, nyugdíj előtt állókat és egyéb, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű pályázók jelentkezését is szívesen fogadjuk.
  5. Teljes vagy részmunkaidő is lehetséges.
  6. Nyelvtudás nem szükséges.

Bővebben a munkáról, hogy mit szeretnénk és mit adunk cserébe, ezen a weboldalon tudsz olvasni.

Kérlek, hogy a szakmai önéletrajzodat és egy pár szót arról, hogy mit lehet még tudni Rólad – miért jönnél hozzánk dolgozni, mik a terveid, elvárásaid (infókat, amik „nem fértek” bele a „szakmai” életrajzba) – Kling Péter ügyvezetőnknek küldd, a pkling@munkavedelem.biz email címre. Minél hamarabb.
(Ha Neked most épp nem aktuális, de ismersz olyat, akinek érdekes lehet, szólj neki!)

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam fél nap alatt

Következő oktatási nap: 2018. szeptember 13-a (csüt), 9-14 óráig.
Helyszín: 1115 Budapest, Bartók Béla út 134.

Ha Ön cégvezető és vannak munkavállalói, biztosan tudja, hogy műszakonként legalább 1 fő elsősegélynyújtó kiképzése kötelező, ezt egy munkavédelmi ellenőrzés során jó eséllyel számon is kérik Öntől. Mi rendszeresen tartunk elsősegélynyújtó tanfolyamokat, küldje el kollégáit, hogy ez is rendben legyen.
A tanfolyamról bővebb információ és online jelentkezési lap ezen a weboldalunkon található.

A Munkahelyi Biztonság és Egészségvédelem Európai Hetei: 2018. október

A 2018-19. évi Egészséges munkahelyek kampány, „Egészséges munkahelyek – A veszélyes anyagok helyes kezelése” célja, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyen előforduló veszélyes anyagokra, és információkat nyújtson arról, hogy hogyan előzhető meg az expozíció. A kampányt nemzeti szinten az EU-OSHA fókuszpontjai koordinálják, valamint hivatalos kampány- és médiapartnerek és az Európai Vállalkozói Hálózat támogatja.

A kampány öt fő célkitűzése:
- Tudatosság növelése a veszélyes anyagok európai munkahelyeken történő helyes kezelésének relevanciájáról és fontosságáról.
- A kockázatértékelés, a veszélyes anyagok felszámolásának vagy helyettesítésének előmozdítása gyakorlati eszközök és helyes gyakorlatokra vonatkozó példák biztosításával.
- Tudatosság növelése a rákkeltő anyagokkal szembeni expozíció kockázatáról a helyes gyakorlatok cseréjének támogatásával.
- A magasabb kockázatnak kitett munkavállalói csoportok megcélzása személyre szabott tényekkel és számokkal, valamint a helyes gyakorlatokra vonatkozó útmutatásokkal.
- Tudatosság növelése a szakpolitika és a jogszabályok fejlődésével kapcsolatban, a jelenlegi jogszabályok és útmutatás közérthető nyelven fogalmazott áttekintésének biztosítása révén.

A kampány 2018. április 24-i a elindítása után a kiemelt események közé tartozik a Munkahelyi Biztonság és Egészségvédelem Európai Hetei (2018. és 2019. október)
További információk itt olvashatók.

Tűzvédelmi szakvizsgák Budapesten és Budakalászon

A legközelebbi szakvizsga időpontjaink

  • 2018. szeptember 12-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. szeptember 27-én Budapesten: 1, 2, 3, valamint 4, 12, 13, 14, 15, 16. kategória
  • 2018. októberben Budakalászon: 5. tűzoltó vízforrások felülvizsgálatát végzők ÚJ és ÚJÍTÓ is, valamint 7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők ÚJ és ÚJÍTÓ is

Jelentkezés ezen a linken.

A jelentkezési lapon nem minden helyszín és időpont van feltüntetve, ha nem találja a felsorolásban, ahova szeretne jönni, kérem, írja be a helyszínt és az időpontot a „Egyéb helyszín és időpont” rovatba. Lehetőség van céghez kihelyezett tanfolyamra és vizsgára is, akár szombati napra is, ennek feltételeiről érdeklődjön a 70/332-8318 számon, a vizsgaszervezőnél.
Részletek ezen a weboldalon.

Munkavédelmi hírek

Munkavédelmi szakember - keresve sem találni?
A fejlett technológiákkal, újabb és újabb berendezésekkel, modern minőségirányítási rendszerekkel dolgozó nagyvállalatok - a korszerű ismeretekkel, nyelvtudással rendelkező mérnökök mellett - egyre gyakrabban keresnek szakembereket a munkahelyi egészség, biztonság-, és környezetvédelem (EHS) feladatainak megtervezésére, ellátására, irányítására. Épp arra a területre, amelyre számtalan oktatási intézmény kínál közép és felsőfokú képzéseket. A hallgatók pedig beiratkoznak és sokan végeznek is. Akkor hol itt a hiba? Tovább a cikkhez.

Változtak az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó szabályok
Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásának, tűzoltószakmai ellenőrzésének katasztrófavédelmi feladatairól szóló BM OKF utasítás augusztus 23-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. Az egyik legfontosabb változás, hogy az önkéntes egyesületeket az eddigi négy helyett már csak három kategóriába lehet sorolni. Tovább a cikkhez.

Viharkárok: a beázástól, a villámcsapástól és a jégveréstől tartunk leginkább
Hosszú távon trendszerűen növekszik a viharos napok száma Magyarországon, ezzel párhuzamosan fokozatosan nő a viharkárok gyakorisága is. Az UNION júliusban lefolytatott országos felmérésben a megkérdezettek 26 százalékával történt már viharkár az elmúlt öt év során. Ezek 20 százalékában a kárérték meghaladta a 100 ezer forintot - ebben az esetben a biztosítók általában helyszíni szemlét írnak elő, ám egyre több biztosító ügyfele élhet ilyenkor a videós kárrendezés lehetőségével is, ami jelentősen gyorsítja a kárrendezés folyamatát. Tovább a cikkhez.

Túlterheltség a munkában: fedezzük fel gondolkodásbeli hibáinkat
Te is azok közé tartozol, akik folyamatosan bővítik tennivalóik listáját? Péntek délután lehetőleg már nem is nézel e-mailt, nehogy a beérkező üzenetek felborítsák a hétvégére vonatkozó terveidet? Ha bizonyos pillanatokban túlterheltnek érzed magad, érdemes kipróbálnod néhány dolgot. Már néhány lassú, mély lélegzetvétel is képes gátat vetni a pániknak, és kitágítani a perspektívákat, mivel aktiválja az agy felkészülési és tervezési képességét. Tovább a cikkhez.

Hajmeresztő módszerrel mutatják meg a japán vasúti karbantartóknak, hogy milyen fontos munkát végeznek
Rémisztő módszert alkalmaznak az egyik japán vasúttársaságnál a biztonsági gyakorlatokon: a karbantartókat leültetik a vasúti sínek mellé, miközben a 300 km/órás sebességgel közlekedő sinkanzen szuperexpressz elhalad mellettük. A társaság szóvivője szerint a hajmeresztő gyakorlatnak célja van: így akarják megmutatni a karbantartóknak, hogy mennyire fontos munkát végeznek, és hogy mennyire komolyan kell venniük azt. Tovább a cikkhez.